Safran guldfinke



Den information, vi har kunnet samle om Safran guldfinke, er blevet omhyggeligt gennemgået og struktureret for at gøre den så nyttig som muligt. Du er sandsynligvis kommet her for at finde ud af mere om Safran guldfinke. På internettet er det let at fare vild i et virvar af sider, der taler om Safran guldfinke, men som ikke giver dig det, du gerne vil vide om Safran guldfinke. Vi håber, at du vil fortælle os i kommentarerne, om du kan lide det, du har læst om Safran guldfinke nedenfor. Hvis de oplysninger om Safran guldfinke, som vi giver dig, ikke er hvad du søgte, så lad os det vide, så vi kan forbedre denne hjemmeside dagligt.

.

Spinus siemiradzkii

Den safran Goldfinch ( Spinus siemiradzkii tidligere Carduelis siemiradzkii ) er en art af spurvefugle fugle af familien af finker (eller Fringillidae). Det er en monotypisk art .

Beskrivelse

Mand: sort af hovedet begrænset til ryggen øverst på nakken. Resten af ​​fjerdragten er ensartet intens gul eller safran gul med lidt mørkere ryg. Små og mellemgule dække, let og uregelmæssigt markeret med sortlig. Store sorte overtræk, der er tippet med gule og danner en bred vingestang. Primær og sekundær trimmet med gul og danner en anden vingestang. Tertiære rester næppe kantede udvendigt med lysegul. Hale kort med retrices helt sort og ikke kantet med gul i bunden. Næb og ben farve lys horn eller mørkt horn.

Kvinde: ensartet olivegul fjerdragt med lidt mørkere ryg. Vinger og hale som hanen, lidt sløvere. Næb og ben som hanen.

Ung: ligner kvinden, men den unge mand er kendetegnet ved sin mere intense gule farve og udseendet af sorte fjer først i ansigtet og derefter bagud (Ottaviani 2011).

Fordeling

Vest for Ecuador (Manabí, Guayas, Loja, Chongon Hills, Guayaquil), yderst nordvest for Peru (Tumbes). Ingen nylig observation af Puna Island.

Habitat

Safran tidsel lever i løvfældende og tørre lavlandsskove (fra havets overflade op til 750  m ), skovklædte områder, krat, stuntede træer og høje græsser i halvtørre terræn.

Mad

Det er slet ikke dokumenteret af den klassiske litteratur, men en plante er blevet identificeret med understøttende fotos af Ottaviani (2011): frø af en ragwort Mikania sp., Asteracea.

Stemme

Opkaldene minder om al siskin, mere akut, mere sur og med derudover nogle levende toner. Sangen er en melodisk kvitring med en hurtig strømning og en lige så sur lyd.

Reder

Avlssæsonen ser ud til at finde sted i den våde sæson mellem januar og maj.

Trussel

De er ikke velkendte, men da arten er delvist afhængig af løvskov , trues den derfor af skovrydning . Faktisk, under 900  m , var skovrydningen i det vestlige Ecuador mellem 1958 og 1988 57% pr. Årti med som følge heraf en udtynding af skovdækket til landbrug og græsning (geder, kvæg ). Brug af pesticider kan udgøre en yderligere trussel, hvis det anses for hyppigt dyrkede levesteder (BirdLife International 2010).

Status

Ifølge Freile et al. (2004), selvom det har tilpasset sig forringede levesteder som græsgange, afgrøder, skovkanter, vejkanter, krat og buske, ser det ud til at være afhængig af uforstyrret skov i mindst en del af sin naturlige cyklus. Den massive skovrydning, men også fragmenteringen af ​​dens habitat i hele sit begrænsede område udgør de vigtigste trusler.

Bevarelsesforanstaltninger

Saffron Siskin Recovery Project - Ecuador blev grundlagt i 2000'erne af Eric von Horstmann, projektdirektør, assisteret af Carmen Marroquìn fra Fundacion Pro-Bosque. Pro-Forest Foundation, i partnerskab med Ornithological Foundation of Ecuador - CECIA, har implementeret et bevaringsprogram, der tager sigte på at bestemme udbredelsen i Tumbes-regionen i det sydvestlige Ecuador og artens reproduktive økologi. Bosque Protector Cerro Blanco er et højt sted for observation af safran tidsel, hvor der er observeret en flok på op til 30 fugle. Det blev også erklæret det andet ”Ecuadoriansk vigtigt fugleområde (IBA)”. Puna Island, der er lidt undersøgt biologisk, er stadig vært for betydelige tørre skovformationer og giver mulighed for at specificere artenes økologiske behov. En feltundersøgelse, der undersøgte habitatpræferencer, avlsøkologi, distribution, sæsonbestemte bevægelser og artsmængde efter sted, blev derfor udført i seks måneder på både Cerro Blanco og Puna.

En bevaringsplan efterfulgt af anbefalinger til beskyttelse af safran tidsel blev præsenteret for de forskellige beskyttelsesorganisationer med offentliggørelse af 5.000 plakater og afsendelse af 10.000 beskeder til den lokale befolkning i det sydvestlige Ecuador i regionen. Del af en uddannelses- og oplysningskampagne. . Den 14. november 2000, ved universitetet i Guayaquil, blev lanceringen af ​​"Saffron Siskin Conservation Program" lanceret med deltagelse af det ecuadorianske miljøministerium, Ecuadorian Ornitological Foundation (CECIA) og University of Guayaquil. Derefter blev der afholdt et seminar i december 2000 i Macara i provinsen Loja (Tumbes-regionen) med distribution af plakater til både ecuadorianske og peruvianske beskyttelsesorganisationer såsom Pro Aves Peru. Eric von Horstman og hans kolleger håber med yderligere midler at gå videre til programmets anden fase: den fangne ​​bevaringsavl planlagt på Pro-Forest Foundation Wildlife Conservation Center nær Guayaquil. En anden handling for at bestemme fordelingen, befolkningen og truslerne på Puna Island, i Cordillera de Chongon-Colonche og i provinsen Loja var planlagt i 2002. Den sidste komponent havde til formål at sende folk til landet, hvis mission (betalt) var at sensibilisere skolebørn, landmænd, landejere og lokale myndigheder til beskyttelse af safran tidsel, støtte plakater og samtidig føre et register over observationer af arten.

Ifølge BirdLife International (2010) er safran tidsel til stede i fire beskyttede områder: • Machalilla National Park, Manabí • Cerro Blanco Protection Forest, Guayas • Manglares-Churute Ecological Reserve, Tumbes • Northwest Peru Biosphere Reserve, Tumbes De fire vigtige foranstaltninger at tage består i at studere økologiske krav, bestemme bevaringsstatus baseret på løvskovens afhængighed, undersøge årsagen til sæsonbestemte bevægelser og sikre god forvaltning af Machalilla National Park.

Bibliografi

  • Ottaviani, M. (2011). Monografi af Fringilles (carduélines) - Naturhistorie og fotografier , bind 2. Éditions Prin, Ingré, Frankrig, 286 s.

eksterne links

Vi håber, at de oplysninger, vi har indsamlet om Safran guldfinke, har været nyttige for dig. Hvis det er tilfældet, så glem ikke at anbefale os til dine venner og familie, og husk, at du altid kan kontakte os, hvis du har brug for os. Hvis du på trods af vores bestræbelser mener, at det, vi har leveret om _title, ikke er helt korrekt, eller at vi bør tilføje eller rette noget, vil vi være taknemmelige, hvis du vil give os besked. At give den bedste og mest omfattende information om Safran guldfinke og ethvert andet emne er essensen af denne hjemmeside; vi er drevet af den samme ånd, som inspirerede skaberne af Encyclopedia Project, og derfor håber vi, at det, du har fundet om Safran guldfinke på denne hjemmeside, har hjulpet dig med at udvide din viden.

Opiniones de nuestros usuarios

Lise Ali

Jeg var glad for at finde denne artikel om Safran guldfinke., Dette indlæg om Safran guldfinke., Godt indlæg om Safran guldfinke., God artikel

Lotte Lange

Artiklen om Safran guldfinke er omfattende og velforklaret. Jeg ville ikke fjerne eller tilføje et komma., Artiklen om Safran guldfinke er komplet og velforklaret

Bent Henriksen

Sproget ser gammelt ud, men oplysningerne er pålidelige, og generelt er alt, hvad der er skrevet om Safran guldfinke, meget troværdigt., Jeg fandt denne artikel om Safran guldfinke interessant

Camilla Hougaard

Nogle gange, når man søger oplysninger på internettet om noget, finder man artikler, der er for lange og insisterer på at tale om ting, der ikke interesserer en. Jeg kunne godt lide denne artikel om Safran guldfinke, fordi den går lige til sagen og fortæller præcis det, jeg gerne vil have den til at gøre, uden at fortabe mig i ubrugelig information., Det er en god artikel om Safran guldfinke