Bedste spiller Keisuke Honda
Topscorer (r) 5 Mål scoretMål scoretMål scoretMål scoretMål scoret Koo Ja-Cheol

Navigation

Den 2011 AFC Asian Cup er den femtende udgave af AFC Asian Cup og fandt sted fra januar 7 til29. januar 2011i Qatar . Dette er den anden Asian Cup-afsluttende fase arrangeret på Qatari- jord . Værtslandet blev valgt i juli 2007 .

Fra april 2008 til marts 2010 deltager de nationale valg i 21 asiatiske lande i en kvalificeringsfase med det formål at nominere de 12 hold, der konkurrerer i den sidste turnering sammen med Qatar, der automatisk kvalificeres som værtsland, fra Irak, Saudi-Arabien og Syd Korea.

De japanske vandt for fjerde gang trofæet. På den anden side deltager Australien i sin første Asian Football Cup-finale.

Forberedelse af begivenheden

Betegnelse for det organiserende land

Oprindeligt gav tre lande udtryk for deres interesse for tilrettelæggelsen af ​​Asian Cup of Nations 2011. Således startede Indien , Iran og Qatar uofficielt i løbet af kandidaturet fra starten af 2007 . Den Qatar indgav den første ansøgning til myndighederne i Asian Football Confederation den 19 juni 2007 .

Værtsnationens udvælgelsesproces blev derefter hurtigt afklaret. Den Indien har faktisk endelig besluttet ikke at indsende en ansøgning, da den foreslåede mappe ved Iran ikke kunne gennemføres i tide til at blive præsenteret for de styrende organer AFC .

Mens Australien foretrak ikke at skynde sig med opførelsen af ​​et projekt kort før AFC- ansøgningsfristen , forblev Qatar derfor det eneste asiatiske land, der kunne foreslå et seriøst, motiveret og tilstrækkeligt godt undersøgt dossier.

Det er derfor ingen overraskelse, at den 29. juli 2007 i Qatar officielt blev udnævnt til Jakarta for 2007-udgaven af AFC land arrangør af 2011 AFC Asian Cup.

Det blev derefter meddelt, at turneringen ville finde sted i januar 2011 . De gældende FIFA- regler kræver, at organiseringen af ​​regionale internationale konkurrencer arrangeres i januar eller juli . Imidlertid svarer juli måned i Qatar til en periode med meget varmt vejr, som ville have været uforenelig med tilrettelæggelsen af ​​en større sportsbegivenhed, der finder sted udendørs.

Den AFC har også benytte lejligheden til at vise, at 2015-udgaven af konkurrencen vil finde sted i Østasien , den australske væsen, der er udpeget som organisator i 2011.

Officiel musik

Den officielle titel på Asian Football Cup 2011 er Yalla Asia udført af sangere Jay Sean og Karl Wolf .

Officiel bold

Nike Total 90 Tracer-bolden er den officielle turneringsbold.

Byer og stadioner

Byen Doha er vært for størstedelen af ​​turneringens kampe. Faktisk er fire af de fem stadioner i Qatari hovedstad. Al Rayyan er den anden valgte by.

(renoveret stadion)
Khalifa International Stadium i Doha. Jassim Bin Hamad i Doha.

Asian Cup Actors

Kvalificerede hold

Trækningen for de kvalificerende grupper til AFC Asian Cup 2011 fandt sted den3. juli 2008i Qatar . 21 nationer er registreret til 12 ledige pladser til den sidste turnering (de andre steder tildeles direkte kvalificerede lande som Irak, Qatar, Saudi-Arabien og Sydkorea).

Tegne

torsdag april 22, 2010, en dag før lodtrækningen, udgiver AFC listen over hatte bruges til lodtrækningen.

En gruppe består af et hold fra hver hat. Frøene er i den første hat. De andre hatte er sammensat i henhold til resultaterne af den sidste udgave af Asian Cup of Nations.

Frøene består af Qatar, værtslandet og de første tre hold i den sidste Asian Cup til dato (2007).

Fordeling af hold inden lodtrækningen
Hat 1 Hat 2 Hat 3 Hat 4

Qatar Irak Saudi-Arabien Sydkorea

Japan Australien Iran Usbekistan

Kina De Forenede Arabiske Emirater Bahrain Jordan

Syrien Kuwait Indien Nordkorea

Lodtrækningen for grupperne til den sidste fase fandt sted den 23. april 2010i Doha .

Første runde

Dette er det samme format, der er blevet brugt siden 2004 . De seksten hold er opdelt i fire grupper på fire. Hver står over for de andre tre i hendes gruppe. I slutningen af ​​de tre dage kvalificerer de to bedste hold i hver gruppe, det vil sige otte i alt, sig til kvartfinalen, hvor de første har den teoretiske fordel at møde andenpladsen.

Bryder regler

Hvert hold modtager tre point for en sejr og et for uafgjort. I tilfælde af uafgjort anvendes følgende kriterier:

1. Ansigt til ansigt
  2. Forskel i mål under disse ansigt til ansigt møder
  3. Mål scoret under disse hoved-til-hoved møder
  4. Generel målforskel
  5. Mål scoret i alle gruppekampe
  6. Hvis begge hold er til stede på banen, er en straffesparkskonkurrence uafgjort.
  7. Fair Play
  8. Tegne
Gruppe A

Den første dag i gruppe A ser to hold sejr: 2-0 for Usbekistan mod Qatar i åbningskampen, derefter 2-0 for Kina mod Kuwait. På kampdag to øgede Usbekistan deres føring øverst i gruppen med en 2-1 sejr over Kuwait. Qatar vandt samme dag 2-0 mod Kina. På den sidste kampdag slog Qatar Kuwait 3-0, og Kina kunne ikke gøre det bedre end 2-2-uafgjort mod Usbekistan og blev samtidig slået ud af konkurrencen. Usbekistan og værtslandet Qatar går derfor videre til kvartfinalen. Hvad angår Kuwait, forlod de turneringen sidst i deres gruppe uden point og kun et mål scoret.

Gruppe B

På kampdag så Syrien 2-1 i Saudi-Arabien, mens Jordan var tæt på at slå Japan 1-1. Dette japanske hold slår Syrien (2-1) på anden dag. På samme tid vandt Jordan mod Saudi-Arabien med en score på 1-0. På den sidste dag ydmygede Japan, i en omkamp af semifinalerne i den forrige udgave, hvor de blev besejret 3-2, Saudi-Arabien med en tung score på 5-0, mens Jordan blev pålagt foran Syrien ( 2-1). Japan sluttede på førstepladsen i gruppen med 7 point og kvalificerede sig derfor til kvartfinalen, ligesom Jordan, der også fik andenpladsen med 7 point. For Saudi Arabien, finalist i den forrige udgave i 2007, er dette en ægte rutine.

Gruppe C

På 1. dag vandt Australien let mod Indien 4-0, mens Sydkorea slog Bahrain 2-1. Derefter indrømmer Indien et nyt nederlag (5-2) mod Bahrain. Australiere og sydkoreanere uafgjort 1-1. På kampdag tre vinder Sydkorea og Australien henholdsvis 4-1 mod Indien og 1-0 mod Bahrain og kvalificerer sig således til den næste runde af konkurrencen ved at score syv point. Indien forlader konkurrencen og har især indkasseret tretten mål.

Gruppe D

På kampdag 1 slog Iran Irak 2-1, og Nordkorea indrømmede et målløst uafgjort mod De Forenede Arabiske Emirater. Iran slog derefter Nordkorea 1-0 for at sikre deres kvalifikation. I mellemtiden slår Irak De Forenede Arabiske Emirater med 1 mål til 0. De Forenede Arabiske Emirater er igen besejret og elimineres med kun ét point af Iran ligesom de nordkoreanske, der er slået af Irak (1-0) og slutter også med et punkt.

Endelig
 21. januar 2011 i Doha (Khalifa International Stadium) (A)      25. januar 2011 i Doha (Khalifa International Stadium) (I)      29. januar 2011 i Doha (Khalifa International Stadium)
  Usbekistan  2
  Jordan  1
  Usbekistan  0
 22. januar 2011 i Doha (Jassim Bin Hamad Stadium) (B)
    Australien  6
  Australien (ap)  1
  Irak  0
  Australien  0
 21. januar 2011 i Doha (Al Gharafa Stadium) (C)
    Japan (ap)  1
  Japan  3
 25. januar 2011 i Doha (Al Gharafa Stadium) (II)
  Qatar  2
  Japan (fane)  2 (3)
 22. januar 2011 i Doha (Qatar SC Stadium) (D) Match til 3 rd  sted
28 januar 2011
    Sydkorea  2 (0)
  Iran  0  28. januar 2011 i Doha (Jassim Bin Hamad Stadium)
  Sydkorea (ap)  1     Sydkorea  3
Format og regler

Fra kvartfinalen spilles kvalifikationen til næste runde mellem to hold i en enkelt kamp. Hvis de to hold er bundet i slutningen af ​​reguleringstiden (90 minutter), spilles en overtid på to gange 15 minutter (ap). Hvis i slutningen af den forlængede kamp de to hold er stadig bundet, en straf shoot-out er (fane) organiseret med henblik på at afgøre mellem holdene for kvalifikation. Taberne af semifinalerne spiller en kamp om tredjepladsen.

Kvartfinaler

Japan - Qatar  : 3-2 (1-1)

Efter at have åbnet scoringen på et skud fra Soria (0-1, 13. th ), indrømmede Qataris et hovedmål Kagawa (1-1, 29 th ). I anden halvdel, Fábio César varemærke frispark i det andet mål for Qatar (1-2, 63 th ), men Kagawa udlignede endnu en gang for Japan (2-2, 71 th ). I ekstra tid scorede Inoha, der udnyttede en fordel efter dommeren, det tredje japanske mål og kvalificerede sit hold i semifinalen.

Usbekistan - Jordan  : 2-1 (0-0)

Usbekistan er det andet land, der er semifinalist i Asian Cup 2011 ved at afskedige Jordan, der indkasserer de to første mål i kampen med en bøjle fra Bakayev (1-0, 47 th og 2-0, 49 e ). Yaseen, for Jordan, reducerer fordelen ved Usbekistan ti minutter efter åbningsmålet (2-1, 58 th ). Dette er første gang, at de hvide ulve har nået denne fase af konkurrencen.

Australien - Irak  : 1-0 a (0-0, 0-0)

I løbet af hele reguleringstiden neutraliserer de to hold hinanden uden at registrere sig. I slutningen af ​​anden forlængelsesperiode kom Kewell i midten til venstre, scorede et hovedmål (1-0, 118 th ) og tillader Socceroos at kvalificere sig for første gang i deres semifinal i historien.

Iran - Sydkorea  : 0-1 a (0-0, 0-0)

Sydkorea nåede semifinalen i den asiatiske cup som i 2007 og eliminerede stærke iranere efter en tæt kamp. Faktisk vil sydkoreanerne gøre forskellen i overarbejde på et kraftigt skud fra Yoon Bit-garam (0-1, 105 th ).

Semifinaler

Japan - Sydkorea  : 2-2 ap (1-1, 1-1), fane 3-0

Japan kvalificerer sig til deres fjerde finale mod Sydkorea, som kun mister ved straffe, hvor de tre skyttere hver mangler deres skud på mål. Alligevel drager Taegeuk Warriors, som deres fans kalder ham, fordelen tidligt i spillet på et straffespark fra Ki (0-1, 23. th ). Minutter før pausen udlignede Japan med Maeda (1-1, 36 th ). Ved afslutningen af ​​reguleringstiden formår ingen af ​​de to hold at få fordelen. Midt i første periode af ekstra tid tillader Hosogai Samurai Blue at tage føringen (2-1, 97 th ). Hwang udlignede for sydkoreanere til slutningen af ​​ekstra tid (2-2), 120 th ).

Usbekistan - Australien  : 0-6 (0-2)

Nybegyndere på dette konkurrenceniveau indrømmer usbekerne hurtigt det første mål. Gennem Kewell, er Australien fører fra starten af kampen (0-1, 5 th ). Ognenovski fremhæver en lille score for Australien (0-2, 35 th ). Det vil også Carney (0-3, 65 e ) og Emerton (0-4, 73 e ) midt i anden periode. Valeri (0-5, 82 th ) og Kruse (0-6, 83 th ) forværrer endda scoren 6 mål til 0 i de sidste ti minutter. Australien går derfor videre til sin første Asian Football Cup-finale.

Match 3 th  Place

Sydkorea - Usbekistan  : 3-2 (3-1)

Sydkorea åbnede scoringen af Koo Ja-Cheol i 18 th  minut (1-0). På 28 th , efter et skift fra Lee Chung-Yong til for feltet, Ji-Dong Won forkert Nesterov (2-0). Ti minutter senere satte han et nyt mål (3-0, 39 th ). I slutningen af ​​første halvdel forvandler Geynrikh efter en forseelse Hwang Jae-Won straffen for sit hold for at komme tilbage i kampen (1-3, 45 th ). Godt betjent af Andreev scorer Geynrikh igen efter at have fjernet sit modsatte. På trods af disse to mål kræves Sydkorea og afslutter 3 e af konkurrencen. Usbekistan opnår sin bedste placering i Asian Cup.

Endelig

Australien - Japan  : 0-1 a (0-0, 0-0)

Den Japan vandt 2011 Asian Cup med en score på 1 til 0 i ansigtet af Australien . Der er brug for japanerne i anden periode af ekstra tid efter et indlæg fra Yuto Nagatomo taget af Tadanari Lee , vendte tilbage et par minutter tidligere (0-1, 109 th ).

Japan bliver således den eneste nation, der har vundet fire trofæer i denne konkurrence.

Resultater

Asian Cup ™ 2011 Japan 4 th  titel
Flag of Japan.svg

Statistik, placering og målscorer

Statistikker

De 16 tilstedeværende hold spiller i alt 32 spil: 24 i første runde og 8 i knockout-fasen.

Konkurrencerangering

Den komplette klassificering af de 16 hold, der deltog i turneringen, tager i tillæg til den nåede konkurrencefase hensyn til det samlede antal opnåede point, derefter målforskellen og endelig antallet af mål. Antallet af point beregnes på samme måde som for første runde, nemlig ved at tildele 3 point for et vundet spil, 1 point for uafgjort og 0 point for et tab.