Bayern Munchen 1–1 Valencia CF
Halvleg 0–1 0
Store spillere
Kampens mand Oliver Kahn

Den endelige af UEFA Champions League 2000-2001 er den 46 th  finalen i UEFA Champions League . Den Bayern München vandt en fjerde liga titel i Europa efter 25 års venten, efter at have undladt to år siden i finalen mod Manchester United , og sæsonen før semifinalen mod Real Madrid . Den Valencia CF mistede i mellemtiden sin anden finale i træk.

Forløbet af mødet

Denne finale bringer tre franskmænd til banen, Jocelyn AnglomaFC Valence- siden , Bixente Lizarazu og Willy SagnolBayern München- siden . En anden tricolor Didier Deschamps er også til stede, men forbliver på bænken i den spanske klub. Mødet startede ret stærkt med et første straffespark tildelt valencianerne efter en ikke åbenlyst hånd fra Patrik Andersson . Gaizka Mendieta forvandler begivenheden, og spanierne fører allerede 1-0 efter tre minutters spil. Fire minutter senere er det i Valencias straffesparksområde , at dommer Dick Jol griber ind og tildeler et straffespark til fordel for folk fra München; faktisk blev Stefan Effenberg klippet ned af Angloma. Men Mehmet Scholl savner mærket. Situationen vil ikke ændre sig i denne første halvdel både på resultattavlen og i spillet med to hold, der fortætter deres midtbane og blokerer hinanden.

Det er den bayerske træner Ottmar Hitzfeld, der med et taktisk slag sætter sin klub tilbage i sadlen. Han bringer Carsten Jancker ind i stedet for Sagnol. Den store tyske center fremad vil efter hans størrelse hæmme det valencianske forsvar og skubbe det til fejlen "i sit område" for en ny straf, det andet til fordel for bayern, som Effenberg i kaptajn ikke går glip af, 1-1 ved 50 th . Resultatet ændres ikke derefter, selv ikke i overarbejde takket være især redning af Oliver Kahn foran Zlatko Zahovič . Alt bliver derfor spillet på straffe. Vi bliver nødt til at vente på det syttende skud for at kende epilogen, Oliver Kahn, den tyske målmand, der stopper Pellegrinos skud. Bayern-München vandt derfor deres fjerde europamesterskab efter de "tre herlige" i 1974, 1975 og 1976.

Kampark

Endelig Bayern Munchen 1 - 1 ap Valencia FC San Siro Stadium , Milano
23. maj 2001
20.45 ( CST )
Effenberg Mål scoret efter 50 minutter50 th ( pen. ) ( 0 - 1 ) Mendieta Mål scoret efter 3 minutter3 e ( pen. ) Tilskuere: 71.500
MangelPellegrino
Kit venstre arm adidasstripeswhite.png Kropssæt FCBAYERN 0001t.png Kit højre arm adidasstripeswhite.png Kit shorts adidaswhite.png Kit sokker FCBAYERN 0001t.png Bayern Munchen Sæt venstre arm blackborder.png Kit body collarblack.png Kit højre arm blackborder.png Kit shorts.png Kit socks.png Valencia FC