Bedste spiller Dani Alves
Topscorer (r) Everton Paolo Guerrero (3 mål)
Bedste spiller Roberto Firmino Charles Aránguiz (3 assists)

Navigation

Den Copa America 2019 er det 46 th  udgave af Copa America , den vigtigste internationale begivenhed i CONMEBOL . Konkurrencen er arrangeret i Brasilien og værter 12 deltagere, de ti Sydamerikanske Nationer plus to gæster i AFC , det Japan - som er den 2 th  deltagelse i arrangementet - og Qatar , der deltager for første gang.

Valg af værtsland

Oprindeligt skulle Copa América 2019 være vært for Chile , mens Brasilien skulle være vært for Copa América 2015 . Dette skyldes CONMEBOLs politik om roterende turneringer i alfabetisk rækkefølge efter lande. På grund af tilrettelæggelsen af Confederations Cup 2013 , verdensmesterskabet i 2014 og OL 2016 i Brasilien ønsker brasilianere og chilenere at ændre tilrettelæggelsen af ​​turneringen, en idé godkendt af CONMEBOL i 2012.

Deltagende nationer

Land Deltagelse Bedste resultat Sidste deltagelse
(opnået resultat)
CONMEBOL
Argentina +41, Guldmedalje, SydamerikaVinder (14)
1921 , 1925 , 1927 , 1929 , 1937 , 1941 , 1945 , 1946 , 1947 , 1955 , 1957 , 1959 (1) , 1991 , 1993
2016
(Finalist)
Bolivia +26, Guldmedalje, SydamerikaVinder (1)
1963
2016
( 1 st  round)
Brasilien PO +35, Guldmedalje, SydamerikaVinder (8)
1919 , 1922 , 1949 , 1989 , 1997 , 1999 , 2004 , 2007
2016
Chile +38, Guldmedalje, SydamerikaVinder (2)
2015 , 2016
2016
(Vinder)
Colombia +21, Guldmedalje, SydamerikaVinder (1)
(kvartfinalist)
Paraguay +36, Guldmedalje, SydamerikaVinder (2)
1953 , 1979
2016
Peru +31, Guldmedalje, SydamerikaVinder (2)
1939 , 1975
2016
Uruguay +43, Guldmedalje, SydamerikaVinder (15)
1916 , 1917 , 1920 , 1923 , 1924 , 1926 , 1935 , 1942 , 1956 , 1959 (2) , 1967 , 1983 , 1987 , 1995 , 2011

Byer og stadioner

Det 14. juni 2018, vicepræsident for CBF , Fernando Sarney , meddeler, at fem byer er vært for turneringen: Salvador , Rio de Janeiro , São Paulo , Belo Horizonte og Porto Alegre .

Copa América 2019 er på siden Brasilien. Belo Horizonte Porto Alegre Sao Paulo Rio de Janeiro Salvador Rio de Janeiro Sao Paulo

Forklaring af placeringen

De tolv hold er opdelt i tre grupper på fire i første runde. De to første i hver gruppe kvalificerer sig til kvartfinalen såvel som de to bedste tredjedele.

21:30 ( lokal tid )
Coutinho Mål scoret efter 50 minutter50 th ( pen. )
18:30 ( lokal tid )
Martins Mål scoret efter 28 minutter28 th ( pen. ) ( 1 - 1 ) Mål scoret efter 45 minutter45 th Guerrero ( Cueva Afgørende pas )
Mål scoret efter 55 minutter 55 th Farfán ( Guerrero Afgørende pas )
Mål scoret efter 90 + 6 minutter 90 + 6 th Flores ( Farfán Afgørende pas )
22. juni 2019 Peru 0 - 5 Brasilien Arena Corinthians , São Paulo
( 0 - 3 ) Mål scoret efter 12 minutter12 th Casemiro ( Marquinhos Afgørende pas )
Mål scoret efter 19 minutter 19 th Firmino
Mål scoret efter 32 minutter32 nd Everton ( Coutinho Afgørende pas )
Mål scoret efter 53 minutter 53 rd Alves ( Firmino Afgørende pas )
Mål scoret efter 90 minutter 90 th Willian
Tilskuere: 45.067 Dommer
: Fernando Rapallini
Rapport
22. juni 2019 Bolivia 1 - 3 Venezuela Estádio Mineirão , Belo Horizonte
( Afgørende pasBejarano ) Justiniano  (da) Mål scoret efter 83 minutter83 rd ( 0 - 1 ) Mål scoret efter 2 minutter2 nd Machis ( Hernandez Afgørende pas )
Mål scoret efter 55 minutter 55 e Machis ( Rincón Afgørende pas )
Mål scoret efter 87 minutter 87 e Martínez ( Soteldo Afgørende pas )
Tilskuere: 11.746 Dommer
: Esteban Ostojich
Rapport

Brasilien bekræftede sin favorit status og får en st  plads i gruppen, men kæmper for at Venezuela, der snupper en uafgjort (0-0). Det venezuelanske hold vil også være den store modtager af VAR - et system, der for første gang ser ud i Copa América - som nægter to mål både for brasilianerne og peruanerne i deres direkte konfrontationer med Venezuela, som tilbyder sig selv 2 nd  sted. Knust 5-0 af de brasilianske værter, formåede peruanerne at kvalificere sig til kvartfinalen ved at slutte blandt de to bedste tredjedele i turneringen.

19:00 ( lokal tid )
( 0 - 0 ) Mål scoret efter 71. minut71 th R. Martínez ( James Afgørende pas )
Mål scoret efter 86 minutter 86 e D. Zapata ( Lerma Afgørende pas )
Tilskuere: 35.572
Dommer: Roberto Tobar
Rapport
16. juni 2019 Paraguay 2 - 2 Qatar Estádio do Maracanã , Rio de Janeiro
Cardozo Mål scoret efter 4 minutter4. th ( pen. )
( Afgørende pasAlmirón ) González Mål scoret efter 56 minutter56 th
( 1 - 0 ) Mål scoret efter 68 minutter68 th Ali ( Salman Afgørende pas )
Mål scoret efter 77 minutter 77 th Khoukhi ( Ak. Afif Afgørende pas )
Tilskuere: 19.196
Dommer: Diego Haro
Rapport
19. juni 2019 Colombia 1 - 0 Qatar Estádio do Morumbi , São Paulo
( Afgørende pasJames ) D. Zapata Mål scoret efter 86 minutter86 th ( 0 - 0 ) Tilskuere: 22 079
Dommer: Alexis Herrera
Rapport
19. juni 2019 Argentina 1 - 1 Paraguay Estádio Mineirão , Belo Horizonte
Messi Mål scoret efter 57 minutter57 th ( pen. ) ( 0 - 1 ) Mål scoret efter 37 minutter37 th R. Sánchez  (in) ( Almirón Afgørende pas ) Tilskuere: 35.265
Dommer: Wilton Sampaio
Rapport
23. juni 2019 Qatar 0 - 2 Argentina Arena do Grêmio , Porto Alegre
( 0 - 1 ) Mål scoret efter 4 minutter4 e Martínez
Mål scoret efter 82 minutter82 e Agüero ( Dybala Afgørende pas )
Tilskuere: 41.390
Rapport
23. juni 2019 Colombia 1 - 0 Paraguay Itaipava Arena Fonte Nova , Salvador
( Afgørende pasArias ) Cuéllar Mål scoret efter 31 minutter31 e ( 1 - 0 ) Tilskuere: 13.903
Dommer: Víctor Hugo Carrillo
Rapport

Colombia gør et stærkt indtryk ved at vinde deres tre gruppekampe - de er det eneste hold i turneringen i dette tilfælde - da Argentina kæmper for at komme videre til kvartfinalen. Kun en sejr mod Qatar giver Albiceleste at gå videre til 2. th  skødet. Qatar, gæst i AFC , gjorde et godt indtryk ved at snappe uafgjort (2-2) foran Paraguay (som førte 2-0), men kunne ikke undgå at ende på sidste plads i gruppen. Paraguay gik videre til kvartfinalen med kun to point: kun Mexico i 1993-udgaven havde formået at frigøre sig fra gruppespillet med det samme antal point.

( Afgørende pasCaceres ) Suárez Mål scoret efter 44 minutter44 e
A. Mina Mål scoret efter 80 minutter80 e ( csc )
( 3 - 0 ) Tilskuere: 13.611 Dommer
: Anderson Daronco
Rapport
17. juni 2019 Japan 0 - 4 Chile Estádio do Morumbi , São Paulo
20:00 ( lokal tid )
( 0 - 1 ) Mål scoret efter 41 minutter41 e Pulgar ( Aránguiz Afgørende pas )
Mål scoret efter 54 minutter 54 e Vargas ( Isla Afgørende pas )
Mål scoret efter 82 minutter 82 e Sánchez ( Aránguiz Afgørende pas )
Mål scoret efter 83 minutter 83 e Vargas ( Sánchez Afgørende pas )
Tilskuere: 23.253
Dommer: Mario Díaz de Vivar
Rapport
20. juni 2019 Uruguay 2 - 2 Japan Arena do Grêmio , Porto Alegre
Suárez Mål scoret efter 32 minutter32 e ( Pen. )
( Afgørende pasLodeiro ) Gimenez Mål scoret efter 66 minutter66 e
( 1 - 1 ) Mål scoret efter 25 minutter25 th Miyoshi ( Shibasaki Afgørende pas )
Mål scoret efter 59 minutter 59 th Miyoshi
Tilskuere: 39.733
Dommer: Andrés Rojas
Rapport
21. juni 2019 Ecuador 1 - 2 Chile Itaipava Arena Fonte Nova , Salvador
E. Valencia Mål scoret efter 26 minutter26 th ( pen. ) ( 1 - 1 ) Mål scoret efter 8 minutter8 e Fuenzalida
Mål scoret efter 51 minutter51 e Sánchez ( Aránguiz Afgørende pas )
Tilskuere: 14.727
Dommer: Patricio Loustau
Rapport
24. juni 2019 Chile 0 - 1 Uruguay Estádio do Maracanã , Rio de Janeiro
( 0 - 0 ) Mål scoret efter 82 minutter82 nd Cavani ( Valverde Afgørende pas ) Tilskuere: 57.442
Dommer: Raphael Claus
Rapport
24. juni 2019 Ecuador 1 - 1 Japan Estádio Mineirão , Belo Horizonte
Mena  (In) Mål scoret efter 35 minutter35 e ( 1 - 1 ) Mål scoret efter 15 minutter15 th Nakajima Tilskuere: 9.729
Dommere: Jesús Valenzuela
Rapport

Denne gruppe bestrides bittert af Uruguay og Chile, der krydser sværd den sidste dag. Et mål fra Edinson Cavani tillader Celeste at slutte i en st  sted forud for chilenerne. Ved at neutralisere 1-1 savner Japan og Ecuador muligheden for at gå videre til kvartfinalen og elimineres begge.

Tredjeplads ranking

De to bedste tredjedele kvalificerer sig til kvartfinalen.

• Kvalificeret til kvartfinalen
Ranking
1 Peru (gruppe A) 4 3 1 1 1 3 6 -3
2 Paraguay (gruppe B) 2 3 0 2 1 3 4 -1
3 Japan (gruppe C) 2 3 0 2 1 3 7 -4

Sidste bord

Med undtagelse af finalen er der ikke planlagt nogen forlængelse i tilfælde af uafgjort i slutningen af ​​reguleringstiden: kvalifikation afgøres direkte ved en straffesparkskonkurrence. Tre kampe i kvartfinalen spilles således på straffe i slutningen af ​​halvfems spilletid.

Kvartfinaler Semifinaler Endelig
027. juni , Porto Alegre   02. juli , Belo Horizonte   07. juli , Rio de Janeiro

MangelGonzález

I denne første kvartfinal holder Paraguay Brasilien i skak (0-0) og formår at trække straffesparkkonkurrencen af med en stærk kamp . Men i modsætning til 2011 og 2015- udgaverne, hvor Guaranis fjernede brasilianerne på denne måde, smiler heldet ikke længere til Paraguay, der går glip af to skud. Brasilien besejrer det indiske tegn og kommer til semifinalen for første gang siden 2007 .

28. juni 2019 Venezuela 0 - 2 Argentina Estádio do Maracanã , Rio de Janeiro
( 0 - 1 ) Mål scoret efter 10 minutter10 th Martínez ( Agüero Afgørende pas )
Mål scoret efter 74 minutter 74 th Lo Celso
Tilskuere: 50.094
Rapport

Argentina slog Venezuela uden at ty til straffesparkskonkurrencen - de er det eneste hold i dette tilfælde - og tilbyder en bedre præstation i forhold til gruppespillet. Venezuela, hidtil ubesejret, skal kapitulere for sin modstanders oplevelse og realisme.

SuccesSánchez

Denne tredje kvartfinal er den mest afbalancerede i serien, da den er den eneste, der sætter to logiske favoritter mod hinanden til titlen. Chile er overlegen i forhold til sin modstander - det nægtes to mål af VAR - men skal alligevel gennemgå straffesparkskonkurrencen for at validere sin billet i semifinalen.

SuccesFlores

Denne sidste kvartfinal er også den mest kontroversielle, da VAR nægter Uruguayanerne tre mål for ret tvivlsom offside. Peruanerne er ukomplicerede i forsvaret, og efter at have snappet den målløse uafgjort lykkes de med alle deres skud på mål. Luis Suárez savner hans og fordømmer sit hold til eliminering, til alles overraskelse.

Semifinaler

2. juli 2019 Brasilien 2 - 0 Argentina Estádio Mineirão , Belo Horizonte
( Afgørende pasFirmino ) Jesus Mål scoret efter 19 minutter19 e
( Afgørende pasJesus ) Firmino Mål scoret efter 71. minut71 e
( 1 - 0 ) Tilskuere: 55 947
Rapport

Denne første semifinale føder en ny udgave af Superclásico mod de to giganter på det sydamerikanske kontinent. Brasilien besejrer forbandelsen fra Mineiraço og vinder ved at vise realisme foran deres mangeårige modstander. Argentinerne græder skandale og sætter spørgsmålstegn ved voldgiften, som ikke ville have givet dem to sanktioner på trods af VARs tilstedeværelse .

3. juli 2019 Chile 0 - 3 Peru Arena do Grêmio , Porto Alegre
( 0 - 2 ) Mål scoret efter 21 minutter21 e Flores ( Carrillo Afgørende pas )
Mål scoret efter 38 minutter 38 e Yotún ( Carrillo Afgørende pas )
Mål scoret efter 90 + 1 minutter 90 + 1 e Guerrero ( Tapia Afgørende pas )
Tilskuere: 33.058
Rapport

Peru tager en voldsom hævn over Chile - modstandere, der havde elimineret dem fire år tidligere på samme trin i konkurrencen - og sikrer deres kvalifikation til finalen i turneringen, 44 år efter deres sidste deltagelse på dette niveau.

Match 3 th  Place

6. juli 2019 Argentina 2 - 1 Chile Arena Corinthians , São Paulo
( Messi Afgørende pas ) Omen Mål scoret efter 12 minutter12 e
( Lo Celso Afgørende pas ) Dybala Mål scoret efter 22 minutter22 e
( 2 - 0 ) Mål scoret efter 59 minutter59 e ( Pen. ) Vidal Tilskuere: 41.573
Rapport

Efter to på hinanden følgende finaler i Argentina-Chile vundet af chilenerne, er det i den "lille finale", at de to hold mødes for at bestemme tredjepladsen i denne Copa América. Denne gang var det Argentina, der vandt og derfor sikrede sig podiet. Bemærk det andet røde kort i Lionel Messis karriere efter en skænderi med Gary Medel, som også så rødt.

Endelig

Kamp 26 Brasilien 3 - 1 Peru Maracanã Stadium , Rio de Janeiro
7. juli 2019
17:00 ( lokal tid )
( Gabriel Jesus Afgørende pas ) Everton Mål scoret efter 15 minutter15 th
( Arthur Afgørende pas ) Gabriel Jesus Mål scoret efter 45 minutter45 e
Richarlison Mål scoret efter 90 minutter90 th ( PEN. )
( 2 - 1 ) Mål scoret efter 44 minutter44 e ( Pen. ) Guerrero Tilskuere: 58.584
Rapport

Statistik og belønninger

Konkurrencerangering

Den komplette klassificering af de 12 hold.

Typisk hold

Af det sydamerikanske fodboldforbund (CONMEBOL)
Værge Forsvarer Midt Angriber
Alisson becker Dani Alves José María Giménez Thiago Silva Miguel Trauco

Leandro paredes Arthur Arturo Vidal

James Rodríguez Paolo Guerrero Everton

Broadcasting rettigheder

Noter og referencer

1. (r) "  Copa América Brasil 2019 se disputará con 12 SELECCIONES  " , på www.conmebol.com ,4. maj 2018(adgang til 7. maj 2018 ) .
  2. (r) "  La Copa América da otro paso hacia Chile  " , på www.lanacion.cl ,8. august 2009(adgang til 4. marts 2016 ) .
  3. (es) "  Venezuela con" V "de VAR: revisa los cuatro goles que la tecnología anuló a favour de la 'vinotinto'  " , på www.depor.com ,19. juni 2019(adgang til 4. juli 2019 ) .
  4. Eric Frosio, "  Copa América: Brasilien kvalificerer sig let til kvartfinalen  " , på www.lequipe.fr ,22. juni 2019(adgang til 4. juli 2019 ) .
  5. "  Copa America: Argentina slår Qatar og slutter sig til Venezuela i kvartfinalen  " , på www.lequipe.fr ,23. juni 2019(adgang til 4. juli 2019 ) .
  6. (r) Luis Reyes, "  Paraguay clasificó con sólo dos puntos: nej ocurría desde 1993  " , på chile.as.com ,24. juni 2019(adgang til 4. juli 2019 ) .
  7. "  Copa America: Cavani tillader Uruguay at undgå Colombia i kvartfinalen  " , på www.lequipe.fr ,25. juni 2019(adgang til 4. juli 2019 ) .
  8. Steven Oliveira, "  Brasilien hævner sig over Paraguay  " , på www.sofoot.com ,28. juni 2019(adgang til 4. juli 2019 ) .
  9. "  Copa América: Argentina knuser Venezuela og går til semifinalen  " , på www.dhnet.be ,28. juni 2019(adgang til 4. juli 2019 ) .
  10. Michael Balcaen, ”  Fod. Chile drømmer stadig om en diskant!  » , På www.24matins.fr ,29. juni 2019(adgang til 4. juli 2019 ) .
  11. "  Copa América: Tre mål nægtet for offside, et ubesvaret straffespark fra Suarez ... Uruguay frigivet af Peru  " , på www.20minutes.fr ,30. juni 2019(adgang til 4. juli 2019 ) .
  12. "  Copa América: Suárezs tårer efter hans missede skud  " , på sport24.lefigaro.fr ,30. juni 2019(adgang til 4. juli 2019 ) .
  13. Eric Frosio, "  Brasilien dominerer Messis Argentina og deltager i Copa America-finalen  " , på www.lequipe.fr ,3. juli 2019(adgang til 4. juli 2019 ) .
  14. (es) Leo Farinella, ”  El Partido debe volver en jugarse  ” , på www.ole.com.ar ,3. juli 2019(adgang til 4. juli 2019 ) .
  15. “  Copa America - Sensation: Peru fejede Chile!  » , På www.beinsports.com ,4. juli 2019(adgang til 4. juli 2019 ) .
  16. "  Copa América: Messi sendte mod Chile for en skænderi med Medel  " , på sport24.lefigaro.fr ,6. juli 2019(adgang til 7. juli 2019 ) .
  17. (in) "  ESPN + tilføjer Copa America fodboldportefølje  "media.sportbusiness.com , specialiseret websted ,28. maj 2019(adgang til 28. maj 2019 ) .