Mål scoret efter 48 minutter48 th Mål scoret efter 95 minutter 95 th Mane
Mål scoret efter 36 minutter36 th Giroud
Mål scoret efter 101 minutter101 e ( PEN. ) Jorginho
Kampens mand Sadio Mané
Voldgift Stéphanie Frappart Clément Turpin (VAR)

Den UEFA Super Cup i 2019 er den 44 th  udgave af UEFA Super Cup . Kampen placerer Liverpool FC , vinder af Champions League 2018-2019 mod Chelsea , vinder af Europa League 2018-2019 . Dette er den første udgave mellem to engelske klubber.

Mødet finder sted den 14. august 2019Beşiktaş Park ( Beşiktaş JK Stadium ) i Istanbul , Tyrkiet .

Kampens regler er i en europacupfinale: kampens varighed er 90 minutter. Hvis der stadig er uafgjort, spilles en overtid på to gange femten minutter. Hvis der stadig er uafgjort ved slutningen af denne ekstra tid, en straf shoot-out er taget. Tre udskiftninger er godkendt for hvert hold (en fjerde kan foretages i tilfælde af ekstra tid).

Liverpool FC hævder deres fjerde titel i konkurrencen og slår Chelsea FC i straffesparkskonkurrencen (5-4) efter en 2-2-score efter forlænget tid.

Udpegelse af den organiserende by

For første gang er en ansøgningsprocedure åben for udpegelse af spillesteder, der er vært for 2019-finalen i UEFA Champions League, Europa League, UEFA Women's Champions League samt UEFA Super Cup. Denne procedure starter9. december 2016, foreningerne har derefter indtil 27. januar 2017at udtrykke deres interesse. Kandidatfiler skal leveres til UEFA før6. juni 2017, med kun et webstedsforslag pr. land UEFA's Executive Committee vælger endelig webstedet vedseptember 2017.

Ni lande udtrykte oprindeligt deres interesse for at arrangere konkurrencen. Syv af dem bekræfter endelig deres kandidatur inden fristen den7. juni 2017.

Kalkun Beşiktaş Park Istanbul

UEFA eksekutivkomité vælger Beşiktaş Park på20. september 2017.

Sammenhæng

Det er første gang i konkurrencens historie, at to engelske klubber er imod, og at en kvindelig trio, ledet af den franske Stéphanie Frappart , dømmer en mandlig konkurrence på dette niveau.

Match

14. august 2019 Liverpool fc 2 - 2 ap Chelsea fc Beşiktaş Park , Istanbul
20.45 CEST
Mål scoret efter 48 minutter48 th Mål scoret efter 95 minutter 95 th Mané ( 0 - 1 , 1 - 1 , 2 - 2 ) Giroud Mål scoret efter 36 minutter36 e
Jorginho Mål scoret efter 101 minutter101 e ( pen. )
Tilskuere: 38.434 Referee
: Stéphanie Frappart assisterende dommere  : Manuela Nicolosi Michelle O'Neill Fjerde Dommer: Cüneyt Çakır Video referee  : Clément Turpin Video assisterende dommere  : François Letexier Massimiliano Irrati Mark Borsch