PPT Pori
Vinder Kuusysi Lahti
Topscorer (r) Kimmo Tarkkio (23)

Navigation

1991 sæson af fodbold Finland Championship var det 62 th  udgave af den finske første division enkelt høne, den Veikkausliiga . De tolv bedste klubber i landet spiller mod hinanden tre gange i løbet af sæsonen. I slutningen af ​​mesterskabet anfægtede næstsidstestillingen et opryknings-nedryknings slutspil mod andenpladsen i anden division, mens den sidste blev direkte henvist til Ykkonen , den finske anden division.

Den Kuusysi Lahti vandt 5 th  mesterskabet Finland efterbehandling top i den endelige stilling, med kun et point foran MP Mikkeli og 5 point på FC Haka Valkeakoski . Kuusysi går glip af muligheden for at fordoble ved at tabe i finalen i finsk Cup mod TPS Turku .

De 12 deltagende klubber

Konkurrence

Fra denne sæson er sejren 3 point værd i stedet for 2. Punktskalaen, der blev brugt til at etablere placeringen, opdeles derfor som følger:

Opryknings-nedrykningsdæmninger

Den OTP Oulu skal opfylde vice-mester i anden division klub Finnpa Helsinki for at forsøge at forblive blandt eliten. Kampene spilles i form af en rundtur.