Fladt løb

De flade løb er raceheste, der køres af ryttere kaldet jockeys , dette kører galop uden barrierer.

Definition

Princippet om flad løb (eller galop) er ved første øjekast meget simpelt: start i galop og krydse målstregen først.

Løbets afstande er varierende fra 900 (nogle få løb i to år) til 4000 meter (for eksempel er Cadran omstridt på Longchamp væddeløbsbane i Paris), men oftest mellem milen (1600 meter) og 2400 meter. Dronningens afstand varierer alt efter regioner og traditioner. Således i Europa finder de største løb sted over den klassiske afstand på 2400 meter (Arc de Triomphe-prisen, Epsom Derby, Irish Derby). I USA finder de vigtigste løb sted over 2000 meter (Kentucky Derby, Breeders 'Cup Classic).

De heste starte i boder , det vil sige kasser, hvor de kommer ind, og som automatisk åbner, når starten er givet.

Under kørslen skal rebets betydning også tages i betragtning. Faktisk får hestene efter lodtrækning et nummer, der angiver deres startbod . Den N o  1 findes i strengen, den n o  18 helt udenfor, hvilket betyder, at det må rejse en større afstand gennem hjørner. Det er derfor et vigtigt element, som nogle gange kan koste sejren.

Det mest berømte flade løb er Prix ​​de l'Arc de Triomphe . Der er andre meget prestigefyldte løb, især i England , Irland , USA , Japan , Hongkong , Dubai , Tyskland eller Italien .

Der er et hierarki af racer over hele planeten. De vigtigste løb er Group Races . De mest prestigefyldte klassificeres i gruppe I ( Prix ​​de l'Arc de Triomphe , Epsom Derby , Dubai World Cup for eksempel), så finder vi Group II løb, Group III løb , derefter Listed-Race , handicaps, seriepræmier og til sidst de løb, der skal hævdes. Bemærk, at på det amerikanske kontinent anvendes det samme klassificeringssystem, men under visse betingelser kan udtrykket Group erstattes af det af Rank.

Starten på løbet

Hestene placeres i boder, der er opstillet ved siden af ​​hinanden. Når starten gives, åbnes boderne automatisk, og hestene springer op i galop.

Længde og deltagere i løbet

Afstandene på løbene varierer fra 900 til 4000 m. De fleste af disse løb er forbeholdt den engelske fuldblods race , men nogle begivenheder er beregnet til AQPS (andre end fuldblods) og arabiske fuldblods .

Der er løb for hver aldersgruppe. Visse løb er forbeholdt 3-årige heste, såsom de store forårsklassikere ( Epsom Derby , Prix ​​de Diane , Prix ​​du Jockey-Club , Irish Derby, 2.000 Guineas ). Andre til ældre heste ( Grand Prix de Saint-Cloud , Coronation Cup ). Fra sommeren mødes de 3 år og de "gamle" i store racer mellem generationerne, hvoraf den vigtigste er Prix ​​de l'Arc de triomphe .