Ligues kop 16-delsfinale
mod FC Nantes (2-3)
Uefa cup Runde om 32
v Boavista FC
Bedste angriber Mesterskab: Aloísio (8) Ronaldinho (8) Alle konkurrencer: Ronaldinho (12)

Trøjer

Sæt venstre arm thinwhiteborder.png Kropssæt psg0203h.png Sæt højre arm thinwhiteborder.png Shorts-sæt psg0203h.png Kit sokker psg0203h.png Hjem Kit venstre arm.png Kropssæt psg0203a.png Kit højre arm.png Shorts-sæt psg0203a.png Kit strømper psg0203a.png Uden for

Kronologi

Den 2002-2003 sæsonen af Paris Saint-Germain er den niogtyvende fortløbende sæson for hovedstaden klub i første division.

For-sæson

Paris Saint Germain, fjerde sidste sæson, mislykkedes et point fra at kvalificere sig til Champions League . Hvis han har formået at holde sin stjerne Ronaldinho tilbage , der netop har vundet verdensmesterskabet med Brasilien , skal han håndtere Artetaas afgang og afslutningen af Okochas kontrakt . Træner Luis Fernandez og præsident Laurent Perpère forbliver i embedet.

Sommer overførselsvindueSommer transfer vindue
Efternavn Nationalitet Overførsel Oprindelse / destination Division
Alioune Toure Frankrig Overførsel Manchester By Første division (D2)
Alex Nyarko Ghana Parat Everton FC Premier League
Nicolas anelka Frankrig Slut på lån Liverpool fc Premier League
Selim benachour Tunesien Slut på lån FC Martigues Liga 2
Filipe Teixeira Portugal Overførsel (1 million euro) FC Istres OP Liga 2
André Luiz Moreira Brasilien Overførsel (7,5 millioner euro) CD Tenerife Segunda Division
Alex dias Brasilien Låneafkast AS Saint-Etienne Liga 2
Nicolas anelka Frankrig Overførsel (20 millioner euro) Manchester By Premier League

Sæsonforløb

På trods af Ronaldinhos tilstedeværelse har holdet haft en skuffende sæson. Når hun sidder i en defensiv formation med fem forsvarere, lykkes hun alligevel i sin start på sæsonen. Angriber Martín Cardetti ser ud til at bekræfte det håb, han har givet ham. Paris slår især Olympique de Marseille i slutningen af ​​oktober på Parc des Princes (3-0) takket være en dobbelt fra Ronaldinho, der tilbyder den første plads i mesterskabet til den parisiske klub.

Efter denne bedrift markerer november måned en ny periode med "krise": holdet indrømmer fire nederlag i ligaen, mens forholdsproblemer mellem træner Luis Fernandez og Ronaldinho offentliggøres af pressen. Præsident Perpère bekræfter i pressen sin støtte til spilleren, inden aktionæren, Canal + , meddeler vedligeholdelsen af ​​træneren indtil slutningen af ​​sæsonen. På trods af en prestigefyldt sejr mod Olympique Lyonnais , der derefter førte mesterskabet, bekræfter afslutningen af ​​første etape klubbens sportslige problemer, elimineret fra League Cup og derefter UEFA Cup (i henhold til reglen om udebanemål ). Ronaldinho går glip af to straffe, Fabrice Fiorèse er suspenderet tre spil til simulering af National Council of Ethics (som underskriver hans første sanktion), og skaderne øges blandt spillerne. Ved jul, efter 20 dage, faldt klubben til niendepladsen, otte point bag den første. Denne sæson blev verdensmesteren i 2002, Ronaldinho, 13 gange udnævnt til kaptajn for Paris Saint Germain, som den brasilianske forfatter af irreproachable behavior.

I januar måned bliver resultaterne forbedret. Ronaldinho, der vendte tilbage sent fra juleferien, spillede mindre, men var igen afgørende i en sejr mod Marseille i Coupe de France denne gang. Alex Nyarko , star rookie i starten af ​​sæsonen (udlånt), forlod klubben i februar og lagde ikke skjul på hans fodboldtræthed. Følgende resultater er bedre, men forbliver uregelmæssige. Paris taber tre kampe i træk i ligaen, herunder en særdeles grusom kamp i Guingamp, hvor PSG alligevel førte 2 mål til 0 takket være Ronaldinho, forfatter til en blind pasning og det bedste mål for sæsonen i den franske liga. Tilhængerne opfordrer til strejke af sange. Anført 2-0 hjemme af Troyes, vendte pariserne situationen rundt og vandt. Så vil de kæmpe for 3 th tid OM, på Velodrome denne gang, realisere stor ydeevne (3-0). Fernandez vil annoncere sin afgang i slutningen af ​​sæsonen.

På trods af gode resultater i marts er europæisk kvalifikation ved mesterskabet ikke længere mulig, og Coupe de France bliver klubbens mål. Mesterskabskampe fungerer som praktisk træningskampe. Forholdet mellem Ronaldinho og Luis Fernandez er stadig anstrengt. Efter logiske sejre ved Laval og Martigues i cupen eliminerede Paris Bordeaux i semifinalen takket være en dobbelt fra brasilianeren. De mesterskabet ender på en dårlig 11 th  sted efter en 12 th  nederlag i Auxerre. Den følgende uge mødes parisere og Auxerrois til finalen i Coupe de FranceStade de France . Pariserne fører 1-0, men reduceres til ti pr. Times spil efter udvisningen af Hugo Leal , målscoreren. På trods af flere chancer, indrømmede de to mål i slutningen af ​​kampen og lod slip trofæet.

Fransk Cup
Tredive-anden runde Besancon RC 0-1 ( ap ) Paris SG Auguste-Bonal Stadion
Søndag 5. januar 2003
17:00 ( UTC + 1 )
Khelfa 34 th Mayor 119 thAdvaret efter 34 minutter
Advaret efter 119 minutter
( 0-0 ) Mål scoret efter 112 minutter112 e Potillon (Afgørende pas Déhu ) 55 e Ogbeche 60 e Déhu 62 e Teixeira
( Ronaldinho Afgørende pas ) Fiorèse Mål scoret efter 102 minutter102 nd
Pochettino 18 th Ogbeche 59 th Déhu 71 e El Karkouri 108 th , 120 + 1 e Llacer 112 thAdvaret efter 18 minutter
Advaret efter 59 minutter
Advaret efter 71 minutter
gult kortgult kortRødt kort
Advaret efter 112 minutter
( 1-1 ) Mål scoret efter 62 minutter62 nd Van Buyten 9 th Meïté 29 e Bakayoko 33 e LEBOEUF 54 e Hemdani 64 e Van Buyten 105 e Sytchev 90 + 1 e Dos Santos
Søndag 16. februar 2003
Neva 40 thAdvaret efter 40 minutter ( 0-0 ) Mål scoret efter 53 minutter53 rd Fiorèse (Afgørende pas Ronaldinho ) 47 th Heinze
Advaret efter 85 minutter
( 0-0 ) Mål scoret efter 76 minutter76 th Ronaldinho (Afgørende pas Fiorèse ) Tilskuere: 8.000
tv- station : Eurosport-
dommer: Laurent Duhamel
Rapport
Semifinale Paris SG 2-0 Girondiner fra Bordeaux Princes Park
Søndag 27. april 2003
21:00 ( UTC + 2 )
( Fiorèse Afgørende pas ) Ronaldinho Mål scoret efter 21 minutter21 e Mål scoret efter 80 minutter 80 th
Rødt kort
( 1-0 ) Mål scoret efter 76 minutter76 e Cissé (Afgørende pas Radet )
Advaret efter 76 minutter
( 1-2 ) Mål scoret efter 26 minutter26 e Yepes (Afgørende pas Quint )
Mål scoret efter 34 minutter 34 e Armand (Afgørende pas Quint ) 77 e ( csc ) Alonzo 64 e Laspalles 67 e Djemba-Djemba

Europæisk kursus

I UEFA Cup tabte Paris i 16- delsfinalen til portugisiske Boavista FC .

Sportsrekord for Paris Saint-Germain første hold
Konkurrence Start på skødet Færdig Kampe spillet Vandt Tegner Faret vild Mål for Mål imod Forskel

1. "  Klassifikation 2001/2002 Ligue 1  " , på lfp.fr , LFP
  2. "  PSG 2002/2003: en mislykket sæson på trods af Ronaldinho  " , på psgmag.net ,7. september 2011(adgang til 13. april 2015 )
  3. "  Nyarko forlader PSG  " , på sport.fr ,28. februar 2003(adgang til 13. april 2015 )
  4. "  Guingamp - PSG 3-2, 02/22/03, Ligue 1 02-03  " , på Archives Paris Football (adgang til 13. april 2015 )
  5. "  Statistik over Paris SG 2002-2003  " , på footballdatabase.eu (hørt den 15. februar 2013 )
  6. Kun sportsnationalitet er angivet. En spiller kan have flere nationaliteter, men har kun ret til at spille om et nationalt valg.