mod Sunderland (3-1)
Champions League 16-dels
v Barcelona (0-2) (1-2)
Bedste angriber Barclays PL: Yaya Touré (25) Alle konkurrencer: Yaya Touré (30)

Bedste forbipasserende Barclays PL: David Silva (9) Alle konkurrencer: David Silva (13)

Kronologi

Den 2013-2014 sæson af Manchester City er den 12 th  i træk sæson af klubben i den engelske Premier League. Denne sæson følger andenpladsen sidste år efter rivalerne Manchester United .

Manuel Pellegrini , tidligere træner for Málaga, hvor han tog sit hold til kvartfinalen i Champions League den foregående sæson, er træner for Manchester City. Chileneren vandt sammen med Citizens sin første double (liga og ligacup) i sin coachingkarriere i den store liga. Han bliver også den første træner, der fører Manchester City til knockout-stadierne i Champions League, hvilket er et af klubejernes mål. Han er også den første ikke-europæiske træner, der vinder Premier League.

I denne sæson, er klubben spiller Championship , som de vandt på den sidste dag efter en duel mod Liverpool , den FA Cup , hvor de blev elimineret i kvartfinalerne ved forsvarende mester Wigan , den Carling Cup , som de også vandt over Sunderland. Og den Champions League , hvor han blev elimineret i runde 16 af spanske klub FC Barcelona .

Konkurrencer

Mesterskab

Klassificeringen er baseret på den klassiske pointskala (sejr med 3 point, uafgjort ved 1, tab ved 0).

For at bestemme båndene tager vi først hensyn til den generelle målforskel, derefter antallet af scorede mål, derefter direkte konfrontationer, og til sidst, hvis kvalifikation eller nedrykning står på spil, spiller de to hold en supportkamp.

20 Cardiff City FC P 30 38 7 9 22 32 74 -42
Europæiske kvalifikationer Champions League 2014-2015 Europa League 2014-2015 Nedrykning Forkortelser

Gruppetrin

Placeret i den tredje hat arver Manchester City en gruppe bestående af Bayern München , vinder af det tyske mesterskab 2012-13 og europæisk titelholder, Viktoria Plzeň vinder af det tidligere tjekkiske mesterskab og CSKA Moskva .

Manchester City har en meget god rekord i slutningen af ​​gruppespillet med 5 sejre og et tab mod forsvarende mestre Bayern München. En af Citizens ' største sejre kom mod bayerne på Allianz Arena efter at være faldet 2-0. Manchester City sluttede på andenpladsen i gruppen med samme antal point som Bayern München, der dog har den bedste målforskel.

Ranking
Rang Hold Pts J G IKKE P Bp Bc Diff Resultater (▼ dom., ► udvid.)
Rapport
2 th  dag Manchester By 1 - 3 Bayern Munchen City of Manchester Stadium , Manchester
Oktober 2 , 2013
Negredo Mål scoret efter 79 minutter79 th ( 0 - 1 ) Mål scoret efter 7 minutter7 th Ribéry
18:00 ( CEST )
Tošić Mål scoret efter 32 minutter32 nd ( 1-2 ) Mål scoret efter 34 minutter34 e Mål scoret efter 42 minutter 42 e Agüero Tilskuere: 14.000
dommere: Ovidiu Haţegan
Rapport
4 th  dag Manchester By 5 - 2 CSKA Moskva City of Manchester Stadium , Manchester
5. november 2013
20.45 ( CET )
Agüero Mål scoret efter 3 minutter3 e ( Pen. ) Mål scoret efter 20 minutter20 e
Negredo Mål scoret efter 30 minutter30 e Mål scoret efter 51 minutter 51 e Mål scoret efter 90 + 2 minutter 90 + 2 e
( 3 - 1 ) Mål scoret efter 45 + 1 minutter45 + 1 e Mål scoret efter 71. minut 71 e ( pen. ) Doumbia Tilskuere: 38.512
Dommer: Carlos Velasco Carballo
Rapport
5 th  dag Manchester By 4 - 2 Viktoria Plzeň City of Manchester Stadium , Manchester
27. oktober 2013
Agüero Mål scoret efter 33 minutter33 th ( pén. )
  Afsluttende fase 16. runde

Manchester City, der er placeret i pulje nr .  2, møder FC Barcelona , vinder af det tidligere spanske mesterskab , i åttendelsfinalen.

I første omgang byder Manchester City FC Barcelona velkommen til Etihad Stadium . Efter en temmelig afbalanceret første periode, citoyens defender Martín Demichelis sendt ud og forårsager en straf i 53 th  minut efter en voldsom tackle på hans landsmand Lionel Messi . Messi ændrer straffen. Den Barça vil endda forværre score sent i spillet til at skære alle håb Manchester City takket være et mål fra Dani Alves .

I tilbagespillet flytter Manchester City til Camp Nou . De Borgerne skal score tre mål og indrømme nul at snuppe en plads i kvartfinalen. Men Lionel Messi træffer beslutning om 67 th  øjeblik, bekræfter kvalificering af FC Barcelona ved at åbne scoringen. Slutspillet panik og Manchester City har intet at tabe: Pablo Zabaleta er udelukket i 79 th  minut, Vincent Kompany udlignede i 89 th og Dani Alves lavet til at genvinde den fordel Barca i overtiden.

Manchester City afsluttede deres Champions League-løb i 16-delsfinalen med en endelig score på 4 mål til 1. Dette er dog stadig Citys bedste løb i C1.

Noter og referencer

2. "  Manchester City 0-2 FC Barcelona, ​​oversigten, Champions League - 16. omgang Første etape, fodbold  " , på lequipe.fr (adgang 16. september 2020 ) .
  3. "  FC Barcelona 2-1 Manchester City, oversigten, Champions League - Round of 16 Return, Football  " , på lequipe.fr (adgang 16. september 2020 ) .
  4. Kun sportsnationalitet er angivet. En spiller kan have flere nationaliteter, men har kun ret til at spille om et nationalt valg.