Trøjer

Sæt venstre arm hvide striber.png Body kit whitestripes.png Kit højre arm hvide striber.png Kit shorts.png Kit sokker bånd sort.png Hjem

Kronologi

Den 1955-1956 sæsonen af Juventus Football Club er de halvtreds tredjedel af klubbens historie, skabt halvtreds-ni år tidligere i 1897 .

Klubben Piemonte deltog i denne sæson i 54 th  udgave af det italienske mesterskab ( 24 th i Serie A ).

Historisk

Efter en skuffende foregående sæson skal Juventus reagere i denne nye sæson.

For at gøre dette beslutter Torino- holdet at ændre sin organisation, og det er Umberto Agnelli , den yngre bror til Gianni (som var præsident fra 1947 til 1954 ), der bliver klubens nye præsident, kun 21 år gammel (han bliver den yngste præsident i Juventus 'historie).

En ny træner ankommer også til bianconero- bænken , og det er Sandro Puppo (kendt for at værdsætte og give unge en chance), der erstatter Aldo Olivieri .

Holdet gennemgår også dybe ændringer, og klubben har registreret mange ankomster, først med en ny målmand, Giuseppe Vavassori , derefter forsvarere Benito Boldi , Angelo Caroli og Pietro Giuliano . Midt på marken ankommer den unge gymnasieelever Piero Aggradi (som efter at have bestået en test i Lazio underskriver klubben for 4 millioner lire ) og Cesare Nay , mens angrebet forstærkes af ankomsten af Antonio Barengo , Giorgio Bartolini , Stefano Francescon , Luca Frateschi , Guerrino Rossi og den fremtidige store bianconero- spiller Gino Stacchini samt sydamerikanerne Leonardo Colella og Juan Vairo (købt for 18 millioner lire, men som forlod klubben i marts 1956 pga. forskellige misforståelser).

Det er med et fuldstændigt moderniseret hold, at Juventus FC genoptager konkurrencen med Serie A 1955-1956 . Puppo opretter derefter for den gamle dame sit program til fornyelse og foryngelse af arbejdsstyrken, fremover med tilnavnet Juve dei puppanti , og giver nøglen til spillet til sine unge nye indehavere som Aggradi, Emoli, Robotti og Vavassori.

Den Juve spiller sin første hjemmekamp på søndag 18. september 1955Hvilke ender uafgjort 2 mål overalt (foret Vairo ) mod SPAL , første spil i en meget dårlig start på sæsonen, der består af nul og succes, det Torino vinde deres første sejr ved 8 th  dagen, 2 mål til 1 mod Atalanta (takket være en dobbelt fra Montico ). Denne første succes blev straks efterfulgt af en anden den følgende uge, 13. november , på den mindste score mod Genova ( Bonipertis mål ). To uger senere, den piemontesiske indser igen en positiv serie, skiftevis sejre og nogle trækker, indtil den 19 th  dagen og 1-0 på Stadio Comunale mod Triestina . Men disse succeser falder derefter straks igen bianconeri i deres spor og gennemgår fra Triestina-nederlaget en række på 3 nederlag i træk og derefter fem uafgjort i træk. Stop kommer til at vinde en enkelt kamp i løbet af mange dage (ingen succes mellem 29. januar og 13 maj ), er det kun i 31 th  dag, at gamle Dame ånder en smule ved at vinde på 2-0 væk på området for Inter (med en dobbelt fra Colombo ). Madama sluttede derefter sin smertefulde sæson med sejr, nederlag og uafgjort, idet han spillede sit sidste møde den 3. juni med en endelig score på 2-2 mod Bologna ( juventini- mål fra Colella og Emoli fra straffesparkspletten).

Med en dårlig rekord på kun 8 sejre for 17 uafgjorte og 9 nederlag, har Juventus Football Club opnået der med sine 33 point den mest katastrofale sæson i sin historie (siden oprettelsen af Serie A og samtidig enkeltfasen mesterskaber), for en klub, der for det meste fiskede offensivt, sluttede Leonardo Colella som klubbens topscorer med kun 7 mål.

De dybe ændringer, som klubben havde foretaget, bar derfor ikke frugt, med en katastrofal sæson på spil for Juve .

Dommer: Griggi
Vairo Mål scoret efter 20 minutter20 th Mål scoret efter 30 minutter 30 th Mål scoret efter 25 minutter25 th Fabbri 54 th ( csc ) Turchi
Registreret mod sin egen lejr efter 54 minutter
Søndag 25. september 1955
2 th  dag
Triestina 1 - 1 Juventus Stadio Comunale , Trieste
16:00
Dommer: Orlandini
Passarin Mål scoret efter 42 minutter42 nd Mål scoret efter 47 minutter47 th Boniperti
Dommer: Campanati
Montico Mål scoret efter 24 minutter24 th Mål scoret efter 49 minutter 49 th Mål scoret efter 29 minutter29 th Bronée
Mål scoret efter 45 minutter45 th Piccioni
Søndag 30. oktober 1955
7 th  dag
Roma 1 - 1 Juventus Stadio dei Centomila , Rom
15:00
Prenna Mål scoret efter 89 minutter89 th Mål scoret efter 7 minutter7 th Oppezzo
Søndag 6. november 1955
8 th  dag
Juventus 2 - 1 Atalanta Stadio Comunale , Torino
14:30
Dommer: Rigato
Montico Mål scoret efter 12 minutter12 th Mål scoret efter 32 minutter 32 nd Mål scoret efter 39 minutter39 th Bassetto
Dommer: Lo Bello
86 th VinícioMål scoret efter 86 minutter Mål scoret efter 5 minutter5 e Colella
14:30
Vicariotto Mål scoret efter 21 minutter21 th Mål scoret efter 76 minutter 76 th Mål scoret efter 13 minutter13 e Colella
Dommer: De Gregorio
Emoli Mål scoret efter 24 minutter24 th (pen.)
Dommer: Marchese
Sabbatella Mål scoret efter 28 minutter28 th Mål scoret efter 17 minutter17 e Bartolini
15.30
Bonistalli Mål scoret efter 81 minutter81 e Mål scoret efter 61 minutter61 e (pen.) Montico
Colella Mål scoret efter 9 minutter9 e
Emoli Mål scoret efter 50 minutter50 e (pen.)

Klubmedlemskab

Antal Juventus Football Club-spillere i sæsonen 1955-1956 .

Målscorer

7 mål 6 mål 5 mål 3 mål 1 mål

Noter og referencer

1. (it) Umberto Agnelli in calcio. Adgang til 12. december 2010
  2. Udnævnt til ekstraordinær kommissær den15. november 1955 derefter officielt udnævnt til præsident den 27. juni 1956.
    Cfr. (it) STAGIONE 1955-1956 IL CALENDARIO COMPLETO DELLA JUVENTUS PARTITE UFFICIALI, AMICHEVOLI E TORNEI MINORI
  3. Angelo Caroli , Ho conosciuto la Signora , Graphot Editrice, 1987, side 15
  4. (it) Biografia su ilpalloneracconta.blogspot.com
  5. Artikel om La Libertà lørdag den 18. oktober 1986, side 21
  6. G. Bottazzini og C. Fontanelli, Piacenza90: partite, protagonisti, immagini , GEO Edizioni, side 118
  7. (it) Bianconerionline - GLI ATTACCANTI (II blade)
  8. Juves antal på hinanden følgende Serie A-spil uden sejre til 13 (rekord bundet til sæsonen 1961-62 ).
  9. Møde bestridt på neutral grund.
  10. Møde, der oprindeligt var planlagt til 8. december, blev derefter annulleret på grund af jordens umulighed.
  11. 800 th  match af Serie A i klubbens historie.
  12. 1250 th matche i klubbens historie mesterskabet.
  13. endelige placering af holdet i form af antallet af scorede mål. På mange punkter, holdet færdig i 9. th  stedet.
  14. De fleste lodtrækninger på en sæson for Juventus.