delsfinal (2V-1N-1D)
6 mål for, 5 imod
Bedste angriber Pietro Anastasi (18)

Mesterskab: Pietro Anastasi (15)

Italien Cup: Pietro Anastasi (1) Luis del Sol (1) Giuseppe Furino (1) Helmut Haller (1) Lamberto Leonardi (1) Gianfranco Zigoni (1) Cup-messer byer: Pietro Anastasi (2) Lamberto Leonardi (2)

Trøjer

Sæt venstre arm hvide striber.png Body kit whitestripes.png Kit højre arm hvide striber.png Kit shorts.png Kit sokker bånd sort.png Hjem Kit venstre arm.png Kit body.png Kit højre arm.png Kit shorts.png Kit socks.png Uden for

Kronologi

Den 1969-1970 sæsonen for Juventus Football Club er den syvogtresindstyvende i klubbens historie, skabt halvfjerds-tre år tidligere i 1897 .

Klubben Piemonte tager på hånden i løbet af denne sæson på 68 th  udgave af det italienske mesterskab ( 39 th i Serie A ), den 22 th  udgave af Coppa Italia (italiensk Coppa Italia ) samt 12 th  udgave af Fair byer Kop .

Historisk

I slutningen af ​​en ret skuffende sæson får Juventus Football Club, der stadig er formand for Vittore Catella , en makeover i år i håb om endelig at vinde igen i Italien .

Først og fremmest er den første, der betaler omkostningerne, klubbens paraguayske træner, Heriberto Herrera , hvis meget atletiske revolutionære system kendt som movimiento ikke længere formår at bære frugt i Torino . Han forlod derefter for at slutte sig til Inter og blev erstattet af argentineren Luis Carniglia .

Nogle investeringer foretages også i transfervinduet med først ankomsten af Massimo Piloni som målmand . Vi er vidne til forsvar i tilbagelevering af klubben til Elio Rinero såvel som køb af Paolo Viganò, men især af en fremtidig stor bianconero-back , Francesco Morini . Men den virkelige ændring kommer på midtbanen med seks nyankomne, hvor spillere som Salvatore Jacolino , Lamberto Leonardi , Gianpietro Marchetti og Roberto Vieri er købt ud. Derefter tilføjes to af de fremtidige største spillere i Juventus historie til arbejdsstyrken, den sardinske Antonello Cuccureddu købte 400 millioner lire og den sicilianske Giuseppe Furino .

Den nye træner Luis Carniglia blev syg med feber, der var kontraheret i Sydamerika under præ-mesterskabet, og træningen blev derfor ført indtil 5. august af hans assistent, Giovanni Cattozzo , derefter træner for juniorholdet.

Det er i år fra slutningen af august , at Torino- holdet genoptager konkurrencen med først Coppa Italia .

Nedrykket til gruppe 5 startede Juve deres kvalifikationskampe med et resultat uden mål mod Mantua, før de igen trak et mål overalt 3 dage senere på Atalanta ( Juventino- mål fra Del Sol ) onsdag 3. september 1969. Med kun ét punkt på uret er Piemonteerne absolut nødt til at vinde i den sidste kamp for at passere næste runde, noget de formår at gøre hjemme med en 3-1 succes mod Brescia (med mål fra Leonardi , Haller og Furino ).

Efter klubbens dårlige resultater i ligaen, Luis Carniglia blev erstattet på grund af klubbens dårlige start på sæsonen, som den italienske Ercole Rabitti (dengang assistent for BiancoNero teknisk vejleder Giampiero Boniperti ), en tidligere klub spiller i løbet af 1940'erne . Selvom han blev udnævnt den 21. oktober , fører Carniglia sin sidste kamp den 22. mod Foggia med en 2-1 Juventina- sejr (mål fra Zigoni og Anastasi ).

I kvartfinalen i konkurrencen står Juve over for Bologna . Begge sider undlader at ryste garnene gang på begge spil vender tilbage, en 3 th  afgørende spil til at finde sted, som ser Bolognese 1-0 sejr med et mål i de sidste minutter, fjerne så Madama .

For andet år i træk konkurrerer den gamle dame med at konkurrere i Coupe des Villes de Foires . For denne udgave af 1969-70 modtager den for sin første europæiske kamp for året bulgarerne fra Lokomotiv Plovdiv den 17. september og vinder let 3 mål til 1 (præstationer af Vieri på straffe, Leonardi og Càstano ) derefter 2- 1 (med Leonardi og Anastasi som målscorer). I 16 th -til-final, de Bianconeri fanges uden for 3 til 1 blandt tyskere Hertha Berlin (trods et mål af Anastasi for Juve ), uden efterfølgende revers tilbagevenden (0-0) Det er derfor elimineres i anden runde, ved samme niveau som i den forrige udgave .

Men det vigtigste mål for sæsonen er uden tvivl Serie A , at Vecchia Signora starter14. september 1969med en 4-1-sejr på Stadio Comunale mod Palermo ( Haller-brace og mål fra Leonardi og Furino ). Men denne lovende succes ikke så forhindre Juventus i at starte en serie af 5 spil uden sejre (3 tab og 2 uafgjorte), serie stoppet under Derby d'Italia af 26 oktober vandt 2 mål til 1 takket være målene for ' Anastasi og Bedin mod sin lejr på Inter . Men det var først i løbet af 10 th  dag holdet Piemonte vinder 3 th  vinder af sæsonen, 2-0 på Fiorentina (mål Salvadore og Anastasi ), den første af en stigning blændende med nøglen til en serie på syv sejre i træk. Relanceret, Juve spiller nu mere befriet og mere offensivt og vinder især8. februar 1970på score på 3 mål til intet i Derby della Mole mod Torino (præstationer fra Cuccureddu , Leonardi og Anastasi ). Mellem 22 th og 25 th  dag, falder hun tilbage i hende gennem efter 3 trækker i træk efterfulgt af et nederlag, alle før en 3-0 sejr på 29. martsMilano til Torino (med en fordobling af Anastasi og et mål fra Leonardi ) efterfulgt af en anden den følgende uge takket være kun et mål fra AnastasiBrescia . De sidste tre kampe, der tæller til den endelige sprint, savner zebraerne fuldstændigt deres sæsonafslutning med endelig to nederlag og uafgjort.

Men de 38 point, som Juventus FC vandt, er stadig tilstrækkelige til at holde podiet, klubben sluttede 3 e Cagliari og Inter med en forskel på større mål end andenpladsen.

Fra 27. april til slutningen af ​​sæsonen erstattes Ercole Rabitti af sin assistent Giovanni Cattozzo officielt af sundhedsmæssige årsager ( herniated disc ).

Det er denne sæson Pietro Anastasi, der slutter sæsonens topscorer igen med sine 18 mål på døgnet.

I Mexico finder dette år også verdensmesterskabet i 1970 sted, hvor to spillere fra Juve deltager , først og fremmest den italienske defensive midtbanespiller Giuseppe Furino, hvis udvælgelse slutter finalist, samt den tyske angribende midtbanespiller Helmut Haller , som det tyske hold sluttede med. 3 e .

Stillestående i Europa såvel som i cupen har Juventus i fuld rekonstruktion i det mindste lykkedes i år at vende tilbage til det nationale podium.

Dommer: Carminati
Zigoni Mål scoret efter 19 minutter19. th Mål scoret efter 67 minutter67 th Carelli
Dommer: Lo Bello
Altafini Mål scoret efter 53 minutter53 e (pen.)
Søndag 16. november 1969
9 th  dag
Cagliari 1 - 1 Juventus Stadio Amsicora, Cagliari
14:30
Domenghini Mål scoret efter 47 minutter47 th Mål scoret efter 89 minutter89 th Cuccureddu
Salvadore Mål scoret efter 45 minutter45 th
Leonardi Mål scoret efter 73 minutter73 rd (pen.)
Dommer: Monti
Ferrari Mål scoret efter 54 minutter54 th Mål scoret efter 11 minutter11 th Vieri